I Borlänge är det billigast att bo

18 november 2020

Nils Holgersson-fastigheten har gjort sin årliga resa genom Sveriges 290 kommuner för att jämföra kostnaderna för sophämtning, vatten och avlopp, el och uppvärmning. Reserapporten bygger som tidigare på uppgifter från såväl kommunala som privata leverantörer av el, värme, vatten och avfallshantering.

Av rapporten för 2020 framgår att Borlänge som återfunnits på andra plats sedan 2015 nu kliver upp och placerar sig överst på listan av landets alla kommuner. Utslaget per kvadratmeter ligger kostnaderna i Borlänge på 271,88 kronor vilket är 25% lägre än medel i landet. Skillnaden till tvåan, Luleå, är 2,33 kr/m2.

Borlänge Energis vd Mats-Erik Olofsson: 

– Som nytillträdd vd och snart även Borlängebo är jag bara i början av att lära känna staden och den infrastruktur som finns här. Något som redan står klart för mig är hur väl Borlänge Energi lyckats följa ledstjärnan ”låga priser”. Det som gör det extra speciellt är att man genom en välplanerad verksamhet och ett samarbete med industrin och Borlängeborna även lyckas hålla klimatutsläppen låga. Tillsammans gör det Borlänge till en attraktiv plats att bo och vistas på Stoltheten flyttar in hos mig och jag ser fram emot vårt fortsatta arbete.

Borlänge Energis styrelseordförande Lena Lagestam:

– En förstaplats i Nils Holgersson-rapporten är verkligen en bekräftelse på att vi jobbar både rätt och brett. Vi har samlat alla nyttigheter i samma bolag vilket gör att vi kan jobba effektivt. Vi har legat i toppskiktet i Nils Holgersson i många år. Att vi nu tar hem förstaplatsen är helt fantastiskt. Jag kan inte nog poängtera att det är tack vare skickliga och engagerade medarbetare och en förutseende och tydlig ägare som vi har möjlighet att nå hit.

Här hittar du hela rapporten
http://www.nilsholgersson.nu/

Mer om Nils Holgersson-rapporten
Rapporten Fastigheten Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige har getts ut sedan år 1996. Den jämför kostnaderna mellan landets kommuner för sophämtning, vatten och avlopp, el och uppvärmning för ett mindre flerbostadshus.

Bakom rapporten står den så kallade Nils Holgersson Gruppen. I gruppen ingår representanter från Bostadsrätterna, HSB Riksförbund, Hyresgästföreningen Riksförbundet, Riksbyggen och Sveriges Allmännytta. Fram till 2016 ingick även Fastighetsägarna Sverige. I rapporten redovisas prisskillnaderna mellan kommunerna i syfte att skapa debatt om prisutvecklingen.

EPiTrace logger